Είδε «σχέδιο» εξόντωσής του ο καθηγητής Μαιευτικής

Σε… σχέδιο εξόντωσής του απέδωσε όλες τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από φοιτήτριες, ο καθηγητής Μαιευτικής που δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως όλα όσα ειπώθηκαν εναντίον του είναι ψέματα, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνες δύο συναδέλφισσές του.

«Εκείνες στρατολόγησαν και τις υποκίνησαν να με καταγγείλουν», είπε στην απολογία του στη δεύτερη μέρα της δίκης του ο καθηγητής Μαιευτικής. Ανέφερε συγκεκριμένα πως δύο καθηγήτριες μαιευτικής ήταν αυτές που οργάνωσαν όλες τις φοιτήτριες και τις έστρεψαν εναντίον του, επειδή θα τις έπαιρνε ένα μάθημα, καθώς αυτές δεν είχαν τα προσόντα, όπως είπε. «Και για ένα μάθημα ήρθαν όλες αυτές οι φοιτήτριες και σας κατήγγειλαν», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο καθηγητής κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ύστερα από αυτεπάγγελτη έρευνα που ξεκίνησαν οι εσωτερικές υποθέσεις που έλαβαν ανώνυμη καταγγελία για περιστατικά της διετίας 2015-16. Κατά τη διερεύνηση των περιστατικών τρεις φοιτήτριες κατήγγειλαν τον καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση. Στο δικαστήριο όμως «παρήλασαν» ακόμη επτά οι οποίες επιβεβαίωσαν τις πρώην συναδέλφισσές τους και περιέγραψαν τις δικές τους άσχημες εμπειρίες.

Την Τρίτη κατέθεσε ακόμη μία φοιτήτρια, η οποία μάλιστα προανακριτικά είχε ζητήσει να μην διωχθεί ο καθηγητής. «φοβόμουν ότι δεν θα τελείωνα τη σχολή. Ότι δεν θα έβρισκα ποτέ δουλειά επειδή νόμιζα ότι είχε διασυνδέσεις», κατέθεσε στο δικαστήριο. Επίσης κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο καθηγητής δεν είχε δώσει δικαιώματα. Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί το Νοέμβριο με την πρόταση της εισαγγελέα.

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν από το πρωί συγκέντρωση συμπαράστασης στις φοιτήτριες μέλη γυναικείων και άλλων οργανώσεων.