, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ειδική επιτροπή για τα προβλήματα των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / φωτο Σάββας Αυγητίδης
Την ίδρυση ειδικής επιτροπής για τα προβλήματα των Επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης με διαφόρους φορείς, αποφάσισε στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.
Η Επιτροπή αυτή θα δέχεται και θα εξετάζει αιτήματα και ζητήματα επαγγελματιών- μελών του Ε.Ε.Θ και θα προχωρά στην τεκμηρίωση τους και στη συνέχεια να παρεμβαίνει προς τους υπευθύνους φορείς (Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Δήμοι κλπ) με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων αυτών με τρόπο που θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης, η επιτροπή αυτή θα στελεχωθεί από μέλη του Δ.Σ και θα πλαισιωθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες, όπως νομικούς, οικονομολόγους κλπ. “Είναι σημαντικό τα στελέχη των φορέων αυτών να γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μία σοβαρή ομάδα, οργανωμένη και ευάριθμη και όχι με μεμονωμένους επαγγελματίες, που εκ των πραγμάτων είναι ευάλωτοι στις πιέσεις. Θα οργανώσουμε σωστά την Επιτροπή ώστε να σταθούμε στο πλευρό των Επαγγελματιών που αντιμετωπίζουν -εν μέσω κρίσης- τεράστια προβλήματα”, τόνισε ο κ. Ζορπίδης.
Μετά από πρόταση του Προέδρου, την οποία αποδέχθηκαν τα μέλη, την Επιτροπή θα απαρτίζουν οι Μιχάλης Ζορπίδης, Στέλιος Συμεωνίδης, Λευτέρης Γεωργιάδης και Δημ. Αναστασίου.
Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση το μέλος του Δ.Σ Λευτέρης Γεωργιάδης, που αναφέρθηκε σε δεκάδες παράπονα και καταγγελίες επαγγελματιών, που, όπως είπε, δέχονται αφόρητες πιέσεις από τις Τράπεζες για δάνεια που έχουν λάβει και στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω της κρίσης.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.