, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

"Είμαστε βιοπαλαιστές και όχι μπαχαλάκηδες"

trakter_simaies_bloko
«Στην Αθήνα πάμε για να προβάλουμε τα αιτήματά μας και να διεκδικήσουμε, όχι για να κάνουμε επίδειξη δύναμης, ή να προκαλέσουμε επεισόδια», τονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων εν όψει της καθόδου της στο Σύνταγμα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα των αγροτών.
«Είμαστε βιοπαλαιστές που αγωνιζόμαστε για το ψωμί των παιδιών μας και των γονιών μας και όχι  “μπαχαλάκηδες” και “τρομοκράτες”. Τόσα χρόνια στους αγώνες, έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και πως να τους οργανώνουμε και πως να τους περιφρουρούμε», αναφέρει η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η κινητοποίηση στην πρωτεύουσα «είναι ένα βήμα παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα μας, απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία».
Τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων επισημαίνουν στη συνέχεια ότι δεν κατεβαίνουν στην Αθήνα «για ‘εκδρομή και για εκτόνωση’, ούτε υπακούοντας σε “κομματικές εντολές”, όπως μας κατηγορούν κάποιοι, όπως π.χ. από το μπλόκο των Τεμπών». Βάλλοντας κατά των Τεμπών, η Επιτροπή υποστηρίζει ακόμη ότι «οι δυνάμεις που έχουν το “πάνω χέρι” σ’ αυτό το μπλόκο, υπέρμαχοι της ‘ενότητας και του όλοι μαζί’ αποφάσισαν τελικά να μην συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες και σ’ αυτά τα μπλόκα έχουν εκφραστεί, πολλές φορές, υπέρ του συντονισμού και του συγχρονισμού της αγωνιστικής δράσης όλων των μπλόκων».
«Με τη στάση τους, δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και συμμετέχουν στην κυβερνητική επιχείρηση συκοφάντησης του αγώνα μας. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες», προσθέτει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και καταλήγει: «Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν».
 
Πηγή: naftemporiki.gr