23:07, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Εισαγγελική έρευνα στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ – Έγιναν μαζικές καταγγελίες!

odontiatrikiΣτο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, μπαίνει η Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ, μετά από μαζικές καταγγελίες ασθενών που για οικονομικούς λόγους κατέφευγαν στο Πανεπιστήμιο προκειμένου να φτιάξουν εκεί τα δόντια τους, κατέληγαν -όπως καταγγέλλεται- να πληρώνουν τις ακριβές εργασίες στα ιδιωτικά ιατρεία καθηγητών της Σχολής.
Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες που έφθασαν στον εισαγγελέα διαφθοράς, άποροι ασθενείς που επέλεγαν τη λύση του Πανεπιστημίου για να τύχουν της φροντίδας τελειόφοιτων φοιτητών, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους άσκησης, ύστερα από μεθοδεύσεις προωθούνταν στα ιατρεία των καθηγητών τους για «σοβαρές εργασίες», που δεν ήταν άλλες από εργασίες υψηλού κόστους, όπως εμφυτεύματα, απονευρώσεις κ.ά.
Κατά τις ίδιες καταγγελίες, αυτά συμβαίνουν στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ την τελευταία τριετία, ωστόσο ο Αχ. Ζήσης στην προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ζητά να γίνει έρευνα σε βάθος πενταετίας εις βάρος καθηγητών, φοιτητών που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση και παντός άλλου υπεύθυνου. Στην παραγγελία του ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να ερευνηθούν αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Επιπλέον, επισημαίνει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί κι αν οι καταγγελλόμενοι καθηγητές κατέθεταν το 10% των κερδών από την ιδιωτική τους δραστηριότητα στον ειδικό λογαριασμό κονδυλίων έρευνας του ΑΠΘ, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. dikaiologitika.gr