, Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

search icon search icon

«Είσαι κατάπτυστος, να πάρεις πίσω αυτό που είπες»

dimotiko-sumvoulio02032015 (12)Εκτός εαυτού βγήκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κούβελας.
Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Κούβελας έκανε λόγο για προσκόμματα που βάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης όσον αφορά τις εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στο άκουσμα των λεγομένων του κ. Κούβελα εξανέστη δριμύτατα καλώντας τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να ανακαλέσει αυτό που είπε.
«Είσαι κατάπτυστος, να πάρεις πίσω αυτό που είπες», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προς τον Δημήτρη Κούβελα, καταλογίζοντας τις ευθύνες περί προσκομμάτων στο έργο του μετρό στον πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο, με τον κ. Μπουτάρη να τον κατηγορεί ότι ανέφερε το δίλημμα «ή μετρό ή αρχαία» την ώρα που η άποψη του δήμου ήταν «και μετρό και αρχαία».
Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν επέτρεψε στον κ. Κούβελα να ολοκληρώσει την τοποθέτηση του επειδή δεν ανακάλεσε αυτό που είπε, με τον πρόεδρο Παναγιώτη Αβραμόπουλο να ζητά από τον αντιπρόεδρο να κάτσει στη θέση του.
Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος  ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε να παιχτεί το video με την τοποθέτηση του κ. Σιμόπουλου στο παρελθόν όπου ανέφερε ότι δεν είναι τεχνικά δυνατό να υπάρξουν μαζί μετρό και αρχαιότητες.
Ο κ. Κούβελας χαρακτήρισε «προκάτ» την αντίδραση της διοίκησης, με τον κ. δήμαρχο να αντιδρά λέγοντας ότι αφήνει πάλι υπαινιγμούς για «στημένο σόου».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.