, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εισαγγελέας στη δίκη για την απαγωγή: Τη σχεδίασε, έψαχνε παιδιά στο Ίντερνετ”

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης στην αγόρευσή της στην υπόθεση της απαγωγής και της σεξουαλικής κακοποίησης 11χρονης τον Ιούνιο του 2020 Θεσσαλονίκη. Ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η 34χρονη κατηγορούμενη για όλα όσα τη βαρύνουν υποστηρίζοντας ότι σχεδίασε την απαγωγή της 11χρονης προκειμένου να την κακοποιήσει σεξουαλικά. Ανέφερε στην πρότασή της ότι η 33χρονη κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις της μικρής στην οποία χορήγησε ναρκωτικά χάπια για να την εκμεταλλευτεί.

Έψαχνε στο διαδίκτυο παιδιά. Είχε ξαναπάει στο ίδιο σχολείο το είχε σχεδιάσει”, σημείωσε στην πρόταση της. Ακόμη πρότεινε την ενοχή και του συνεργού της 34χρονης ζητώντας να καταδικαστεί για συνέργεια στην απαγωγή και να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών και συνέργειες στην έκθεση. “Δεν αντέδρασε ενώ γνώριζε για την αρπαγή της ανήλικης. Πήγε δύο φορές στο σπίτι ενώ το γνώριζε”, ανέφερε εισαγγελέας.

Προηγουμένως στην απολογία της η 34χρονη προσπάθησε να δικαιολογήσει τη στάση της λέγοντας ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και ήταν πλανεμένοι θεωρώντας ότι θα κάνει καλό στο παιδί περνώντας το από το σχολείο καθώς πίστευε ότι το οικογενειακό περιβάλλον της 11χρονης δεν ήταν καλό. Υποστήριξε ότι το γεγονός πως πήρε το παιδί και το πήγε σπίτι της δεν ήταν απαγωγή, ενώ το μόνο που ουσιαστικά ομολόγησε ήταν ότι χορήγησε στην ανήλικη ναρκωτικά. Αποδείχθηκε ότι του έδωσε ένα υπνωτικό χάπι αιτιολογώντας ότι το έκανε για να κοιμηθεί και την επόμενη μέρα πως της έδωσε κοκαΐνη γιατί ανησύχησε με την κατάστασή της και ήθελα να την ενεργοποιήσει. Αρνήθηκε ότι ασέλγησε στο παιδί και ισχυρίστηκε ότι απλώς τις έκανα μπάνιο επειδή αισθάνθηκε ότι δεν την είχαν φροντίσει.

Από την άλλη πλευρά ο 41χρονος αποδέχτηκε ότι γνώριζε την απαγωγή της ανήλικης αλλά όπως είπε στην απολογία του όταν συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβη προέτρεψε την 34χρονη να παραδώσει το παιδί και να παραδοθεί η ίδια στην αστυνομία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.