, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Είχε κλέψει από καραμπίνα μέχρι… αρχαία νομίσματα!

arxaia-ellinika-nomismata-sofia-boulgaria-660
(ΦΩΤΟ Αρχείου)Μέχρι και… αρχαία νομίσματα είχε στην κατοχή του ένας 28χρονος στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης ο οποίος και συνελήφθη για κλοπή.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της , στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, 28χρονος ομογενής, για περίπτωση κλοπής.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για Κλοπή, παράβαση του Νόμου περί Όπλων και παράβαση του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο 28χρονος άντρας αφαίρεσε από κατοικία του Ωραιοκάστρου:
μία καραμπίνα,
ένα αεροβόλο όπλο,
ηλεκτρονικές συσκευές και
χ ενδύματα.
Στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικής Αρχής, σε οικία όπου φιλοξενείται από 44χρονη ημεδαπή, στη Σταυρούπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• (6) νομίσματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων,
• Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών,
• Πλήθος κοσμημάτων,
• (3) μαχαίρια,
• Συσκευή laser και
• Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
Σημειώνεται ότι συνελήφθη και η προαναφερόμενη 44χρονη γυναίκα, που βρισκόταν στην οικία κατά τη διάρκεια της έρευνας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.