, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκδήλωση ΝΔ για Καινοτομία & Ανταγωνιστικότητα: Οι προτάσεις του Βασίλη Ξυπολυτά

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος
Ο Βασίλης Ξυπολυτάς είναι ένας από τους νέους ανθρώπους με τους οποίους ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στελεχώσει καίριες θέσεις στο κόμμα. 
Συγκεκριμένα ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Κηφισιάς, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καίρια θέση του Γραμματέα Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.
Με αυτή του την ιδιότητα λοιπόν, έδωσε το παρών στη χθεσινή εκδηλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τίτλο: «Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα για τα ελληνικά προϊόντα».
«Ο στόχος της ομιλίας »
Τα βασικά στοιχεία της ομιλίας του κ.Ξυπολυτά ήταν η διαρκής προσπάθεια του να απευθυνθεί στο εσωτερικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας με έναν διαφορετικό τρόπο, τονίζοντας αφενός πως βασικός στόχος είναι να μιλήσει στο μυαλό και όχι στην καρδιά των νεοδημοκρατών για έννοιες όπως επιχειρηματικότητα και καινοτομία, και αφετέρου να παραθέσει κάποιες προτάσεις που θα επιφέρουν αλλαγή κουλτούρας τόσο στα προϊόντα, όσο και στους πολίτες.

«Θέλουμε παραγωγή καινοτομίας και όχι παραγωγή απομίμησης»

 
«Οι τρεις Πυλώνες »
Στο δεύτερο τμήμα της ομιλίας του κ.Ξυπολυτά και μετά το πέρας της παράθεσης των ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων που συνηγορούν ότι «ακόμη ως χώρα είμαστε αρκετά πίσω», παρουσιάσθηκαν οι τρεις πυλώνες-προτάσεις προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν θα γίνουμε ποτέ καλοί Γερμανοί αλλά μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι Έλληνες!»

 
Πρώτος πυλώνας αποτελεί η πρόσβαση στο ταλέντο με επιμέρους 27 ακόμη προτάσεις, ενώ δεύτερος ακολουθεί η πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Τελευταίος αλλά όχι λιγότερο σημαντικός αποτελεί η υποστήριξη των νέων επιχειρήσεων.
Πρόσβαση στο Ταλέντο: Εκεί ο Γραμματέας των Παραγωγικών Φορέων κ.Ξυπολυτάς έκανε λόγο για ψηφιακές δεξιότητες με σκοπό την ανάπτυξη και στελέχωση επιχειρήσεων, σχολές πανεπιστημίου που θα ενσωματώσουν την επιχειρηματικότητα ως μάθημα, διαδικασία Mentoring και φυσικά την δημιουργία μιας ηλεκτρονικης πύλης εκμάθησης (των βασικών της επιχειρηματικότητας).
Πρόσβαση στη Χρηματοδότηση: Οι αναφορές που έγιναν στον συγκεκριμένο πυλώνα έχουν ως σκοπό αφενώς το να κατανοήσουμε όλοι μας για ποιον λόγο φεύγουν οι ελληνικές εταιρείες από την χώρα (αποκατάσταση εφαρμοστικών νόμων για χρηματοδότηση από άλλες χώρες),και αφετέρου να μπορέσουμε να διορθώσουμε «την μη δικαιολόγηση σε έξοδα ερευνητικών διαδικασιών»
Υποστήριξη Νέων Επιχειρήσεων: Δράσεις και ιδέες περιείχε και ο τρίτος πυλώνας καθώς εκεί θα κριθεί η ουσιαστική υποστήριξη των επιχειρήσεων. Υπό αυτό το πρίσμα κάποιες από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν είτε από την μια η δημιουργία μιας καινοτόμας θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων, και από την άλλη μέσω απλών πολιτικών αποφάσεων να αποφασιστεί μια στροφή προς οικονομίες κλίματος, δηλαδή επιχειρήσεις που βρόσκονται κοντά μεταξύ τους και με αγαθή συνεργασία θα μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.