, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκδηλώσεις για την ανακωχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Θεσσαλονίκη

summaxika-thessaloniki

Στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία «Ζέιτενλικ» και στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:    

α) Τελετή κατάθεσης στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ):

10:30 π.μ. (Τομέας Σερβίας), 10:45 π.μ. (Ρωσικός Τομέας), 11.00 π.μ. (Γαλλικός Τομέας), 11.15 π.μ. (Βρετανικός Τομέας) και 11.30 π.μ. (Ιταλικός Τομέας).

Σε κάθε τομέα του Συμμαχικού Νεκροταφείου καταθέτουν στεφάνι ο  Πρόξενος της οικείας Χώρας, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ο Στρατηγός Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, ο  Περιφε-ρειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, οι Πρόξενοι των άλλων χωρών, των οποίων οι νεκροί έχουν ταφεί στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, και όσες ενώσεις Αποστράτων, καθώς και εφεδροπολεμιστικές και αντιστασιακές οργανώσεις επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων σε κάθε τομέα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο της αντίστοιχης χώρας και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

β) Τελετή κατάθεσης στο Η ρ ώ ο  τ ο υ Γ΄ Σ.Σ. στις 12.15 μ.μ.:  

Στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού καταθέτουν στεφάνι ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Β.Ε., o Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος και κατά αλφαβητική σειρά οι κ. Πρόξενοι: α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Κύπρου, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει κατά αλφαβητική σειρά τους Εθνικούς Ύμνους α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.