, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για την… αναθεώρηση του Συντάγματος!

30-5-2016b 007
Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η πολιτευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, η οποία διοργάνωσε σχετική εκδήλωση στην εκλογική της Περιφέρεια. Η κ. Ευθυμίου χαρακτήρισε την απαξίωση του Συντάγματος και της πολιτικής γενικότερα ως «ανησυχητικό σύμπτωμα» της σύγχρονης ελληνικής οικονομικής, και κοινωνικής κρίσης, τονίζοντας ότι η αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος και κατ’ επέκταση ο εκσυγχρονισμός των θεσμών και η ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής, πέραν από κοινή απαίτηση, θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να τεθούν -επιτέλους- σε κίνηση οι αναπτυξιακοί μοχλοί της πατρίδας μας.
Έκανε ειδική αναφορά σε συγκεκριμένες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε άρθρα του Συντάγματος, ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα, όπως είπε, ένα σταθερό, ασφαλές και θεσμικά κατοχυρωμένο εργασιακό πλαίσιο, μέσω του οποίου θα μπορέσουν να επαναπατριστούν όλοι οι εξειδικευμένοι νέοι επιστήμονες που σήμερα αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, και η επισήμανσή της ότι το νέο Σύνταγμα πρέπει να εξασφαλίζει και να διασφαλίζει την οικονομική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά στα χρόνια των μνημονίων. Εισηγήσεις στην εκδήλωση πραγματοποίησαν οι πρώην υπουργοί Κώστας Τζαβάρας και Θεόδωρος Καράογλου και ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαρούφας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.