, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Έκκληση στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ: "Σταματήστε την επίσχεση εργασίας πριν…"

oasth-karfitsa
Έκκληση στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας και να βγάλουν τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Ο ΕΣΘ σε ανακοίνωσή του τονίζει: 
Σε µια περίοδο όπου ο ελληνικός λαός και κατ’ επέκταση και οι επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για να επιβιώσουν, η οικονοµική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης διαταράσσεται ανεπανόρθωτα από την έναρξη της επίσχεσης εργασίας των εργαζοµένων στον ΟΑΣΘ, του µοναδικού µέσου µαζικής µεταφοράς της περιοχής µας, µε ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόµενους σ’αυτές και την κοινωνία της πόλης µας.
Στην πλέον ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα µας, όπου απαιτείται κοινή προσπάθεια, συναίνεση, συνεργασία και υπευθυνότητα, από το σύνολο του ελληνικού λαού, για την έξοδο από το «τούνελ» της οικονοµικής κρίσης, η Αγορά της Θεσσαλονίκης δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καθηµερινά ζηµίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, λόγω τακτικών στη διεκδίκηση αιτηµάτων µεµονωµένων συµφερόντων. Η κοινωνική και οικονοµική ζωή της Θεσσαλονίκης, η οποία καθίσταται «όµηρος» ακραίων και ανεύθυνων τακτικών, διαταράσσεται ανεπανόρθωτα, µε ολέθριες οικονοµικά συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόµενους σ’αυτές και το κοινωνικό σύνολο.
Ο Εµπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς τους εργαζόµενους στον Ο.Α.Σ.Θ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιληφθούν την αγωνία του κοινωνικού συνόλου, µε την άµεση αναστολή της επίσχεσης εργασίας και αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων για την Αγορά, τους εργαζόµενους και την κοινωνία της πόλης µας.