, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κέρκυρα και Ζάκυνθος ψήφισαν … βουτιές

ekdromesΟμαλά και χωρίς προβλήματα άνοιξαν στις 7.00 το πρωί οι κάλπες στα 225 εκλογικά τμήματα της Κέρκυρας, μεταξύ των οποίων και τρία ετεροδημοτών.
Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοίκησης Γεωργία Προκοπιάδου, δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα με τις περισσότερες εφορευτικές επιτροπές να βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήρθαν στο νησί από χθες το απόγευμα και παρέλαβαν το εκλογικό υλικό.
Την ίδια ώρα η προσέλευση των πολιτών χαρακτηρίζεται μικρή, ενώ όπως φαίνεται οι Κερκυραίοι προτίμησαν το πρωί να επισκεφτούν τις κοντινές παραλίες, παρά τις κάλπες. Εντούτοις η αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες κάνουν τους εκπρόσωπους των κόμματων να επισημαίνουν «ότι η προσέλευση του κόσμου αναμένεται μεγαλύτερη μετά το μεσημέρι».
Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι επί συνόλου 110.516, από αυτούς οι 53.523 άνδρες και οι 56.993 γυναίκες.
Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία και στην Ζάκυνθο.
Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και τα ψηφοδέλτια των κομμάτων ήταν από νωρίς το πρωί στις θέσεις τους, ενώ η προσεύλεση των ψηφοφόρων κρίνεται ικανοποιητική μέχρι στιγμής.Το ερώτημα είναι, σε τι ποσοστό θα φτάσει η αποχή μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις επτά το απόγευμα, καθώς η καλοκαιρία αναμένεται να οδηγήσει αρκετούς Ζακύνθινούς στις παραλίες του νησιού.
euro2day.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.