18:50, Τετάρτη
25 Μαΐου 2022

Έκρηξη στη Λ. Συγγρού: Τι λένε οι καταθέσεις

Για έντονη οσμή που παραπέμπει σε φυσικό αέριο ή γκάζι κάνουν λόγο οι κάτοικοι της περιοχής στις καταθέσεις που έχουν δώσει στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής αλλά και στην ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε κτήριο στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Από την έκρηξη, τραυματίστηκε σοβαρά ένας 78χρονος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Επίσης, χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα. Η έκρηξη προκάλεσε επίσης πυρκαγιά στον ημιώροφο, η οποία επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτίρια της περιοχής λόγω του ωστικού κύματος ακόμα και σε απόσταση 150 μέτρων.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατοίκων, τον τελευταίο καιρό γίνονταν εργασίες ανακαίνισης στο εξαώροφο κτήριο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη ενώ εξετάζεται και αν ο 78χρονος τραυματίας που έχει μεταφερθεί με εγκαύματα στο Λαϊκό νοσοκομείο, να βρισκόταν μέσα στον ημιώροφο του κτηρίου.

Πάντως κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συλλέγει οτιδήποτε αποδεικτικό μπορεί να τους οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτήριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν «ανοιχτά».

Σημειώνεται ότι παραμένει από νωρίς το πρωί κλειστή η Λεωφόρος Συγγρού, για λόγους ασφαλείας και μέχρι να καθαριστεί πλήρως από τα συντρίμμια.

Πηγή: naftemporiki.gr