fbpx

, Δευτέρα
07 Οκτωβρίου 2024

search icon search icon

Εξαπάτησαν 59 άτομα με «μαϊμού» ινστιτούτο αισθητικής

institouto-aisthitikis

Στην εξιχνίαση υπόθεσης εξαπάτησης 59 πολιτών στη Θεσσαλονίκλη έφτασαν μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομκοί του τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, από επιχείρηση που εμφανιζόταν ως δερματολογικό κέντρο ή ως ινστιτούτο αισθητικής, στο κέντρο της πόλης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία  κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος έντεκα ατόμων, ηλικίας 23 έως 60 ετών για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση», «Επικίνδυνη σωματική βλάβη» και «Παράνομη άσκηση επαγγέλματος».

Όπως προέκυψε από την επισταμένη αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, τουλάχιστον από τις αρχές του 2012 συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη μορφή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, ιδρύοντας επιχείρηση που εμφανιζόταν είτε ως δερματολογικό κέντρο είτε ως ινστιτούτο αισθητικής, αλλάζοντας συχνά τόσο την έδρα της επιχείρησης όσο και την ονομασία της, στερούμενη σε κάθε περίπτωση σχετικής άδειας λειτουργίας.

Στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών περιλαμβάνονταν διάφορες υπηρεσίες περιποίησης προσώπου – σώματος και  θεραπείες δερματολογικών παθήσεων, οι οποίες υποτίθεται ότι πραγματοποιούνταν υπό την επίβλεψη ιατρού – δερματολόγου, ιδιότητα με την οποία εμφανιζόταν ψευδώς, 29χρονη ημεδαπή, μία εκ των ανωτέρω μελών της εγκληματικής οργάνωσης .

Η 29χρονη μαζί με 60χρονη (κόρη – μητέρα), επίσης μέλος της οργάνωσης, για την προσέλκυση πελατείας αναρτούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, εκπτωτικά κουπόνια παροχής υπηρεσιών, συνάπτοντας συμφωνητικά με άλλες εταιρείες και στα οποία αναφερόταν έκπτωση έως και 90%, συγκριτικά με την πραγματική αξία των υπηρεσιών.

Τους πελάτες που προέβαιναν στην αγορά των σχετικών κουπονιών, υποδέχονταν στην επιχείρηση μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ άλλα μέλη – συνεργοί τους, παρουσιάζονταν ως υπεύθυνοι ή ακόμα και ως ιατροί, πραγματοποιώντας την πρώτη συνάντηση και προτείνοντας επιπλέον προγράμματα, για την αποκόμιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους.

Στη συνέχεια αφού εισέπρατταν το ανάλογο, για το συμφωνηθέν πρόγραμμα, χρηματικό ποσό, πραγματοποιούσαν συνήθως μία ή μέρος των προβλεπόμενων συνεδριών και ακολούθως προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες ανέβαλαν συνεχώς τα προγραμματισμένα ραντεβού και τελικά άλλαζαν έδρα και επωνυμία της επιχείρησης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει προκύψει ότι, από τα παραπάνω μέλη της οργάνωσης, εξαπατήθηκαν πενήντα εννέα 59 άτομα (57 γυναίκες – 2 άνδρες), σε κάποια εκ των οποίων προκλήθηκαν από τις πραγματοποιθείσες συνεδρίες, σωματικές βλάβες (εξανθήματα –  ερεθισμοί).

Από την εν λόγω παράνομη δραστηριότητα, είτε με την αγορά κουπονιών είτε με άλλους τρόπους πώλησης των προαναφερόμενων υπηρεσιών, η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ περίπου.

Από την παραπάνω Υπηρεσία ερευνάται καταγγελία ημεδαπού, κατά την οποία, δύο εκ των μελών γυναικών της οργάνωσης, ηλικίας 29 και 58 ετών, εκμεταλλευόμενες άνοια της ηλικιωμένης μητέρας του, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012, την οδηγούσαν σε υποκατάστημα τράπεζας και παριστάνοντας συγγενικά της πρόσωπα, προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 55.600 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν διακρίβωση διάπραξης παρόμοιων αδικημάτων σε βάρος άλλων ανυποψίαστων πολιτών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.