, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξαπάτησαν 79χρονο και του απέσπασαν 4.500 ευρώ

ilikiomenoi-656x410Σε αναζήτηση των δύο αγνώστων που χθες το πρωί εξαπάτησαν 79χρονο άνδρα σε χωριό της Ξάνθης και του απέσπασαν 4.500 ευρώ, βρίσκονται οι άντρες της αστυνομίας.
Οι δράστες, προσποιούμενοι τους υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ, μετέβησαν στην οικία του ηλικιωμένου, όπου προφασιζόμενοι επικείμενη πυρκαγιά του σπιτιού λόγω διαρροής ρεύματος και χρησιμοποιώντας διάφορα άλλα προσχήματα, κατάφεραν να τον εξαπατήσουν και να αποσπάσουν το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, υπενθυμίζονται οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

  • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
  • Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
  • Μην πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
  • Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείται συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μην δίνετε πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.
  • Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Οι αστυνομικές αρχές επισημαίνουν δε ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας να απευθύνεστε πάντα τις αστυνομικές Αρχές. Να απευθύνεστε στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής σας, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμα και στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στον ίδιο αριθμό.newsbeast.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.