, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Εξαπάτησε 36 άτομα μοιράζοντας δήθεν… χρηματοδοτήσεις!

xeiropedesΣτη σύλληψη μιας 55χρονης, η οποία είχε καταφέρει να εξαπατήσει συνολικά 36 άτομα, προσποιούμενη την υπάλληλο υπηρεσιών του Δημοσίου και υποσχόμενη την ένταξή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, προχώρησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το τελευταίο περιστατικό, που οδήγησε και στη σύλληψή της, είχε θύματα τέσσερα άτομα – έναν 27χρονο, μια 26χρονη, μια 23χρονη και έναν 47χρονο – στους οποίους είχε υποσχεθεί ότι μπορεί να τους εντάξει σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα αν της καταβάλουν χρηματικά ποσά, τα οποία ήταν απαραίτητα για τη διαδικασία της ένταξής τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία σε συνάντηση που είχε με τον 27χρονο και την 26χρονη απέσπασε συνολικά και από τους δύο 526 ευρώ, ενώ από την 23χρονη με την ίδια μέθοδο είχε αποσπάσει τον τελευταίο μήνα χρηματικό ποσό ύψους 620 ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι η 55χρονη από το τέλος του 2011 προσποιούμενη υπάλληλο διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλων φορέων τους, με το πρόσχημα της ένταξης ανυποψίαστων πολιτών σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, κατάφερε να αποσπάσει περισσότερα από 51.000 ευρώ από 32 άτομα ακόμη.