13:01, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

"Εξωση" στον συμπαραστάτη του δημότη σε χώρο που… στερείται βασικών υποδομών! (ΦΩΤΟ)

Symparastatis1
του Βαγγέλη Στολάκη
Σε ένα γραφείο που στερείται μέχρι στιγμής βασικής υλικοτεχνικής υποδομής, διαθέτει μια σπασμένη καρέκλα και ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκτυπωτή παλαιάς τεχνολογίας θα συναντά από εδώ και στο εξής τους δυσαρεστημένους δημότες Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος και συμπαραστάτης του δημότη, Απόστολος Αγγελόπουλος.
Ο κ. Αγγελόπουλος εδώ και λίγες ημέρες έχει νέα έδρα, στην περιοχή Μοναστηρίου στα όρια με τον δήμο… Αμπελοκήπων- Μενεμένης. Σύμφωνα με όσα του ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς  την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση του κάνει έξωση λόγω… περιορισμένου χώρου στο κεντρικό κτίριο του δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Aggelopoulos
Από την περασμένη Δευτέρα ο κ. Αγγελόπουλος βρίσκεται στο κτίριο όπου στο παρελθόν στεγαζόταν η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου. Ο δικηγόρος που βρίσκεται στη θέση του «Συμπαραστάτη του δημότη» από τον Μάρτιο του 2015 μιλώντας στην KARFITSA ζητά από τη διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στον εξοπλισμό του χώρου γιατί αλλιώς όπως λέει «δεν μπορεί να δουλέψει».
«Ο ρόλος μου είναι να βρίσκομαι στο πλευρό του δημότη όταν έχει πρόβλημα με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ή κάποια υπηρεσία. Πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό όταν θα βρίσκομαι χιλιόμετρα μακριά» αναρωτιέται.
«Η εικόνα που αντίκρυσα ήταν εξευτελιστική. Αμέσως επικοινώνησα με τον Γενικό Γραμματέα και μου είπε ότι θα διευθετηθεί το ζήτημα. Δεν έχω ούτε γραμματέα» σημειώνει ο κ. Αγγελόπουλος στην KARFITSA.
Symparastatis2
Στο μεταξύ, το Δίκτυο Συμπαραστατών σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως: «ο Συμπαραστάτης δέχεται μια εντελώς άκομψη συγκαλυμμένη επίθεση στην άσκηση των καθηκόντων του, καθώς είναι γνωστό και ότι έχει διαχωρίσει την θέση του επί της ουσίας, από διοικητικούς παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε νομικά ζητήματα που άπτονται της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Μιλώντας στην KARFITSA το μέλος του Δικτύου Συμπαραστατών και περιφερειακός συμπαραστάτης Αττικής (στο παρελθόν βρέθηκε στη θέση του Συμπαραστάτη του δημότη στην Αθήνα) Βασίλης Σωτηρόπουλος σχολιάζει: «Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές για την λειτουργία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και αυτές έχουν τεθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ιδίως οι όροι λειτουργίας του Γραφείου Συμπαραστάτη και η προσβασιμότητα του για κάθε πολίτη, βρίσκεται στον πυρήνα των υποχρεώσεων του Δήμου. Μέσα στις επόμενες ώρες, ως Δίκτυο Συμπαραστατών θα παρέμβουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών που θα πρέπει άμεσα πλέον να περιλάβει σχετικό άρθρο στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει, καθώς και προς το Συμβούλιο της Ευρώπης ενημερώνοντας για την δυστοκία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα να συμμορφωθεί προς στοιχειώδη ευρωπαϊκά πρότυπα. Κανονικά, θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις».