, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έκτακτος υγειονομικός έλεγχος σε παιδότοπους και λούνα παρκ

 
 
loynaparkk
Εγκύκλιο με θέμα τον έκτακτο υγειονομικό έλεγχο σε λούνα πάρκ, τσίρκο, παιδικές χαρές, παιδότοπους υπέγραψε η  η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μ. Μακρή.
Στην εγκύκλιο τονίζεται η αναγκαιότητα της εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας σε όλα τα λούνα πάρκ, τσίρκο, παιδικές χαρές, παιδότοπους, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους και της συνεργασίας τους με τους συναρμόδιους φορείς.
Σκοπός της συγκεκριμένης εγκυκλίου που υπέγραψε η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μ. Μακρή είναι η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών που χρησιμοποιούν τις ανωτέρω εγκαταστάσεις, η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας  και η προστασία του περιβάλλοντος.
Τέλος επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις ή παραλείψεις θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία της ζωής και της υγείας των παιδιών που ψυχαγωγούνται σε αυτούς τους χώρους αλλά και των ενηλίκων που τα συνοδεύουν.
 http://www.karfitsa.gr/2014/05/11/ereyna-k-panigyria-me-rodes-kai-sygkr/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.