, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΕΚΘ: Να αποδοθούν ευθύνες στον οδηγό που σκότωσε τον άτυχο διανομέα

Ανακοίνωση για το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 47χρονο διανομέα στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ). Το ΕΚΘ στην ανακοίνωση, εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή του για το θάνατο του διανομέα και απαιτεί να διευρευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή του, για το θάνατο του συναδέλφου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, τον 47χρονο διανομέα φαγητού που χτυπήθηκε θανάσιμα από οδηγό ΙΧ στη διασταύρωση των οδών Γ. Παπανδρέου με 25ης Μαρτίου.

Ο άτυχος 47χρονος εργαζόμενος σε γνωστή εταιρεία διανομής φαγητού έχασε τη ζωή του λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, έχοντας αφήσει την οικογένειά του προκειμένου να βγει στους δρόμους και να εργαστεί σε συνθήκες δύσκολες, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς επισημανθεί από τους εργαζόμενους  διανομείς σε delivery και courier.

Το δυστύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων που καταγράφονται στον κλάδο, με τους εργαζόμενους να ζητούν και να διεκδικούν τα αυτονόητα εργασιακά τους δικαιώματα.

Το ΕΚΘ απαιτεί να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες στον οδηγό που σκότωσε τον άτυχο συνάδελφο. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του 47χρονου εργαζόμενου διανομέα.»

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.