16:42, Τρίτη
16 Αυγούστου 2022

ΕΛ.ΑΣ.: «Φροντιστήριο» για την ανάκριση υπόπτων τρομοκρατία

υπΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε πενθήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την ανάκριση υπόπτων τρομοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε από τη Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στο σεμινάριο, που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Αντι-Τρομοκρατικής βοήθειας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, συμμετείχαν 12 αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και 12 στελέχη των αρμόδιων Υπηρεσιών της Βουλγαρικής Αστυνομίας, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτέλεσαν τρεις καταρτισμένοι διδάσκοντες εκπαιδευτές από την Αμερική.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέστησαν ο Υποδιευθυντής Ασφαλείας της Πρεσβείας των ΗΠΑ, Martin Rath, o Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός και η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Σταματίνα Μίζη.

Την απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης στα στελέχη του σεμιναρίου πραγματοποίησε ο Υποδιευθυντής Ασφαλείας της Πρεσβείας των ΗΠΑ, συνεπικουρούμενος από τον Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Κατά την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο τέλος του σεμιναρίου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας προσέφερε εθιμοτυπικά δώρα στον Υποδιευθυντή Ασφαλείας της Πρεσβείας των ΗΠΑ και τους Αμερικανούς εκπαιδευτές.

toxrima.gr