, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ελεύθεροι με όρους πέντε κατηγορούμενοι για τις Σκουριές

skouries

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Πολυγύρου, έξι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που κατηγορούνται για την υπόθεσης της εμπρηστικής επίθεσης τον περσινό Φεβρουάριο, στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε πέντε επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στον έκτο -που σύμφωνα με τους υπερασπιστές του αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα- δεν επιβλήθηκε κανένας όρος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι -μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού- απολογήθηκαν με υπομνήματα, αρνούμενοι τις βαρύτατες πράξεις που τους αποδίδει το κατηγορητήριο, ενώ οι συνήγοροί τους έκαναν λόγο για «φρονηματικές» διώξεις, που στοχεύουν στο να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα της τοπικής κοινωνίας.

Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν αύριο Τρίτη -στην ίδια ανακρίτρια- άλλα εννέα άτομα, κλείνοντας τον κύκλο των απολογιών για την πολύκροτη υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές, για την οποία κατηγορούνται συνολικά 22 άτομα, αντιμετωπίζοντας σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Τέσσερις εξ αυτών είχαν κριθεί αρχικά προσωρινά κρατούμενοι, αλλά στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις σε 29 άτομα προκειμένου να απολογηθούν για μία σειρά από επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη χρονιά, συνδεόμενα με την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.

Το κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει αρκετά κακουργήματα, αφορά περιστατικά που φέρεται ότι τελέστηκαν μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου του 2013 στην περιοχή Λάκκος Καρατζά, στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.