, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Εμπόριο λειψάνων η μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας»

σκηνωμα
Την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη προκάλεσε η προγραμματισμένη «επίσκεψη» των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».
«Πρόκειται για εμπόριο λειψάνων», τόνισε ο κ. Φίλης και συμπλήρωσε ότι αυτή η πράξη δεν προάγει την κοινωνία και στέλνει το λάθος μήνυμα στους ασθενείς που έτσι τους απομακρύνει από την ιατρική επιστήμη κάνοντας λόγο για μια μορφή λαϊκισμού. Σημειώνεται ότι παρών στην «επίσκεψη» αυτή θα δώσει και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής επεσήμαναν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι αυτό είναι διαφορετικό επειδή τότε πρόκειται για συνάντηση δύο θεσμών, για δύο θεσμούς που συνομιλούν.
«Είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική», τόνισε ο Νίκος Φίλης και υπενθύμισε τι είχε συμβεί με το νερό του Καματερού.
Από την πλευρά του Λεωνίδας Γρηγοράκος, που ήταν καλεσμένος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην ίδια εκπομπή είπε ότι ο ίδιος ως γιατρός θα προτιμούσε να μην αγγίζουμε το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.