, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εν αναμονή, στη Θεσσαλονίκη, 4000 τουριστών τον Ιούλιο!

του Βαγγέλη Στολάκη

 Karaoglou-TsamaslisΠερισσότεροι από 4000 τουρίστες αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα τέλη του μήνα, την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν πτώση στις αφίξεις της τάξης του 10% για το πρώτο πεντάμηνο του έτους. Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά κατά τη σημερινή συνάντηση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.

 Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Καράογλου «τα μηνύματα σε ότι αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ καλά. Ελπίζουμε πως από τον Ιούνιο και μετά θα καλυφθούν οι υστερήσεις που παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη το πρώτο πεντάμηνο του έτους. Δίνουμε τη μάχη με αισιοδοξία και χαμόγελο». Όπως είπε ο υπουργός η πολιτική σταθερότητα που υπάρχει πλέον στη χώρα θα ευνοήσει τον τουρισμό. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία πως η φετινή τουριστική σαιζόν θα είναι η καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, ενώ αναφερόμενος στην ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με τις Σποράδες και το Αιγαίο σημείωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον νέο υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για να αναζητηθεί λύση.

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAΓια το ίδιο ζήτημα ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής τόνισε πως «οι Θεσσαλονικείς δεν υποστήριξαν την ακτοπλοϊκή σύνδεση με αποτέλεσμα να μην είναι κερδοφόρα και οι εφοπλιστές να αποφασίσουν τη διακοπή της». Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης είπε επίσης πως επιδίωξη της νέας διοίκησης του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι να καταστήσει την πόλη city break και συμπλήρωσε ότι γίνονται επαφές με ξένες αεροπορικές εταιρίες προκειμένου αυτές να έχουν έδρα το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. «Τα μηνύματα για το καλοκαίρι και το χειμώνα είναι πολύ θετικά αλλά όχι ικανοποιητικά» είπε και ανέφερε πως οι «χώρες-στόχοι» είναι η Ρωσία, τα ανατολικά Βαλκάνια, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Άμστερνταμ, η Τουρκία και το Ισραήλ. «Στόχος μας δεν είναι ο διερχόμενος Τουρίστας αλλά αυτός που μένει στη Θεσσαλονίκη» τόνισε μεταξύ άλλων.

 

 Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος του Οργανισμού και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Τέλης Θωμόπουλος σχολίασε ότι το πρώτο πεντάμηνο του έτους σημειώθηκε πτώση στις κρατήσεις της τάξης του 10%, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Ο.Τ.Θ. Σπύρος Πέγκας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως στο τέλος του χρόνου το πρόσημο θα είναι θετικό.  

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.