, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένταση στo «on air» ανάμεσα στον Βασιλακόπουλο και ανεμβολίαστο γιατρό: «Είσαι γελοίος», «είσαι άσχετος και αγράμματος»

Kουβέντα με ένταση και εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς στο «Live News», ανάμεσα στον κ. Βασιλακόπουλο και τον κ. Βασιλείου διευθυντή μονάδας τεχνητού νεφρού που αρνείται να εμβολιαστεί.
Ο κ. Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας και ο πνευμονολόγος κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος διαφώνησαν σε έντονο ύφος για το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού.
«Θα ακυρώσω την επιστημονική μου υπόσταση. Πάει τελείωσε. Έχω τελειώσει άμα το κάνω», ανέφερε ο κ. Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας.
Ρητά και κατηγορηματικά γιατρός και διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Έδεσσας δηλώνει στην κάμερα του LIVE NEWS πως δεν έχει κάνει και ούτε πρόκειται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Αγνοώντας το γεγονός ότι 1,9 δις άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως σε όλον τον κόσμο, ο 54χρονος γιατρός και πατέρας δύο παιδιών, Σωτήρης Βασιλείου, επιμένει να υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένα.
«Είναι ακόμα μη δοκιμασμένο και μη αδειοδοτημένο το εμβόλιο αυτό. Είναι γνωστό αυτό», ανέφερε.
Ωστόσο, με το ίδιο -μη δοκιμασμένο όπως το χαρακτηρίζει – εμβόλιο έχει εμβολιάσει όλους τους νεφροπαθείς ασθενείς του στη μονάδα, αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega.
«Τους έχουμε εμβολιάσει όλους, έχουμε εμβολιάσει και τους χρόνιους προ τελικού σταδίου – πριν την αιμοκάθαρση δηλαδή», υπογράμμισε.

Είχε νοσήσει από κορονοϊό

Τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Βασιλείου νόσησε με κορονοϊό και πάλεψε μαζί του για 3 εβδομάδες.
«Νόσησα σχετικά βαριά και κινδύνεψα γιατί δεν υπήρχαν συνάδελφοι παθολόγοι για να καλύψουν όλες τις ανάγκες», δήλωσε.
Είδε από τη σκοπιά του ασθενή τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας ωστόσο, είναι διατεθειμένος να βγει σε αναστολή από 1η Σεπτέμβρη προκειμένου να μην εμβολιαστεί.
«Το σύστημα θα καταρρεύσει. Είναι σχεδόν βέβαιο. Τι φταίει ο αιμοκαθαιρόμενος ασθενής στο νοσοκομείο Έδεσσας να είναι χωρίς γιατρό;»
Σήμερα υποστηρίζει μέσω του LIVE NEWS πως τα αντισώματα που ανέπτυξε τον περασμένο φθινόπωρο από τη φυσική νόσηση, επαρκούν 9 μήνες αργότερα.
«Μετράω κάθε μήνα με τεστ τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Αν δεν ήμουν καλυμμένος τι θα κάνατε.. δόξα τω Θεώ δεν έχω υποκείμενα νοσήματα», τόνισε.

Η ένταση με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο

Ο διευθυντής μονάδας τεχνητού νεφρού που αρνείται να κάνει το εμβόλιο, κ. Σωτήρης Βασιλείου, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πνευμονολόγο Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.
«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία. Μετρώντας και τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Συγκρινόμενοι με συναδέλφους με 2 δόσεις και έχουν συμπληρώσει εξάμηνο είναι ακάλυπτοι. Δεν ξέρω γιατί η πολιτεία ενδιαφέρεται μόνο για το εμβόλιο. Εμείς είμαστε καλυμμένοι ιατρικά. Έχουμε μετρήσει την ανοσία μας. Όμως οι συνάδελφοι που έχουν κάνει δύο εμβόλια, δεν είναι καλυμμένοι, όμως η πολιτεία δεν τους ελέγχει, δεν τους διώχνει», είπε ο κ. Βασιλείου.
«Αυτό που λέει ο συνάδελφος δεν είναι αληθές. Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση από όσους κάνουν και τις 2 δόσεις του εμβολίου», τόνισε ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας.
Οι δυο τους συνέχισαν τη συζήτηση σε έντονο ύφος και πολλές διαφωνίες και ανταλλάσσοντας χαρακτηρισμούς.
«Να μου στείλετε μια εργασία που λέει αυτό που λέτε. Αυτό που λέτε δεν υφίσταται», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος προς τον κ. Βασιλείου.
«Υπάρχουν νοσοκομεία στο Ισραήλ που είναι γεμάτα με εμβολιασμένους. Λέει ασάφειες», τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Βασιλακόπουλο, ο κ. Βασιλείου.
«Αντί να ντρέπεστε, μιλάτε», είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Είσαι γελοίος! Είναι δυνατόν γιατρός να υποστηρίζει ότι η τεχνητή ανοσοποίηση είναι ανώτερη από την φυσικη; Ο άνθρωπος δεν ξέρει τι λέει» απάντησε ο κ. Βασιλείου για τον κ. Βασιλακόπουλο.
Ο πνευμονολόγος ανταπάντησε: «Με κάθε άσχετο δεν μπορώ να μιλάω. Ο κ. Βασιλείου είναι απλά άσχετος. Είναι αγράμματος. Είσαι αγράμματος».
«Είσαι ηλίθιος. Βλάκα…» ακούγεται να λέει ο κ. Βασιλείου.
«Αν δεν ξέρεις, να σου στέλνουμε μεταφρασμένες τις έρευνες. Είναι αδιάβαστος, άσχετος» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, κατηγορώντας τον κ. Βασιλείου για άγνοια.
«Είναι ο άνθρωπος που βγαίνει και λέει ότι πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας. Έχει καμία σχέση με την παιδιατρική. Με ποιο δικαίωμα το λέει αυτό; Είναι εγκληματίας», απάντησε ο διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού και συνέχισε: «Ο κύριος αυτός είναι γυρολόγος των καναλιών. Είναι αστέρας της τηλεόρασης… Δεν δέχομαι ένας χυδαίος τύπος που κυκλοφορεί με τον τίτλο του καθηγητή να λέει άσχετος κλπ…».
Η κουβέντα συνεχίστηκε με ένταση και εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.