, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

2016-05-29 ΦΩΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 2
Συλλήψεις μελών διεθνούς κυκλώματος που ενέχεται στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από γειτονική Χώρα και την περαιτέρω διακίνηση τους στην ελληνική επικράτεια είχαμε χθες στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πάνω από εννέα κιλά κάνναβης και ένα κιλό κοκαΐνης.
Συγκεκριμένα, στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη μελών οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος, που ενέχεται στην εισαγωγή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία και την περαιτέρω διακίνησή τους στο εσωτερικό της Χώρας, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν, 42χρονος αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί ηλικίας 40, 48 και 60 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων και της Αντίστασης.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος, ο οποίος αποτελούσε ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, παραλάμβανε και διακινούσε τις ναρκωτικές ουσίες, ενώ η αποθήκευσή τους, είχε ανατεθεί στους έτερους δύο συλληφθέντες (40χρονο και 60χρονο), οι οποίοι κατά περίπτωση, μαζί με τον 48χρονο, ήταν επιφορτισμένοι και με το ρόλο της διακίνησης.
Πρώτες πρωινές ώρες χθες (28-05-2016), πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατά την οποία, αφού πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν συνολικά, τόσο από τις οικίες των παραπάνω, όσο και από την κατοχή τους, κατά περίπτωση, τα κάτωθι:
* (10) δέματα κάνναβης και (2) μικροδέματα συνολικού βάρους (9) κιλών και (712) γραμμαρίων,
* (24) δέματα και (5) μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (1) κιλού και (275,4) γραμμαρίων
* (2) μικροδέματα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικού βάρους (4,9) γραμμαρίων,
* (24) ναρκωτικά δισκία
* (2) γυάλινες πίπες με εμφανή υπολείμματα κοκαΐνης,
* (1) ξυραφάκι,
* (1) μεταλλικό αντικείμενο (διανομέας) για χρήση ναρκωτικών ουσιών,
* (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
* (7) κινητά τηλέφωνα και (8) πακέτα σύνδεσης,
* το χρηματικό ποσό των (1.520) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
2016-05-29 ΦΩΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 1
Επίσης κατασχέθηκαν,
* (1) αυτοκίνητο και (1) μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών
Σημειώνεται ότι, ένας εκ των συλληφθέντων (46χρονος), κατά τον εντοπισμό του, απώθησε βίαια τους αστυνομικούς προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και την επικείμενη σύλληψή του, χωρίς να καταφέρει να διαφύγει.
Επιπλέον προέκυψε, ότι σε βάρος του 42χρονου ηγετικού στελέχους, εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών και Χρηματική Ποινή (3.000) ευρώ, για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.