, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Επαναλαμβάνεται ο δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος για τους ανασφάλιστους

ImageHandler
Ιδιαίτερα σημαντική αποδείχτηκε η πρωτοβουλία της  Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας να παρέχει τη δυνατότητα πλήρους προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου σε αρκετές δεκάδες ανασφάλιστους πολίτες, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, συνεχίζοντας έτσι τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει σε όλη την Ελλάδα για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης πολιτών, ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος θα επαναληφθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου, στο Δημοτικό Ιατρείο επί της οδού Σόλωνος 78, και ώρες 09.00-14.00.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κυρία Τσαπατσάρη στο τηλέφωνο 210-3626608 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
Οι καρδιολογικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από καρδιολόγους, μέλη της ΕΚΕ, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας της ΕΚΕ,  την Παρασκευή 15 Μαΐου στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78).
Παρών ήταν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας, ο οποίος ανέδειξε με δήλωσή του την ανάγκη της ανιδιοτελούς στήριξης στον αδύναμο συνάνθρωπο και συμπολίτη. Τόνισε συγκεκριμένα: «Η προσέλευση των πολιτών και η μεγάλη ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα για τις πρωτοβουλίες της ΕΚΕ, αναδεικνύουν την ανάγκη να σταθούμε με πνεύμα αλληλεγγύης δίπλα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, ιδιαίτερα σήμερα λόγω και της οικονομικής δυσπραγίας. Επομένως, σταθεροί μας στόχοι παραμένουν η έμπρακτη στήριξη στο συνάνθρωπο, οι πολύπλευρες δράσεις πρόληψης υγείας , η ενημέρωση των πολιτών κάθε ηλικίας για τους παράγοντες κινδύνου από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και, συνολικά, οι στοχευόμενες ενέργειες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».