, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επαναπροωθήθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 11.800 πρόσφυγες!

eidomenh2
Επαναπροωθήσεις «μαμούθ» από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας. Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η διευθύντρια του τμήματος Στρατηγικών Υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Ναταλία Σπίροβα Κόρντιτς ανέφερε πως έχουν επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα συνολικά 11.803 πρόσφυγες που είχαν περάσει παράνομα στη γειτονική χώρα στο διάστημα των τελευταίων δύο μηνών, όπως αναφέρει το Έθνος.
Το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται η κ. Σπίροβα ξεκινά από τις 8 Μαρτίου πέντε ημέρες πριν από την «μεγάλη έξοδο» προσφύγων την Καθαρά Δευτέρα.
Τότε περίπου 2.000 άτομα, υποκινούμενα από αλληλέγγυους πέρασαν μαζικά στο έδαφος της ΠΓΔΜ διασχίζοντας τον παραπόταμο του Αξιού, Μάλα Ρέκα, για να συλληφθούν και να επαναπροωθηθούν το ίδιο βράδυ πίσω στην Ελλάδα με παράτυπες διαδικασίες.
Στο διάστημα που ακολούθησε οι αρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν κατά διαστήματα νέες συλλήψεις και επαναπροωθήσεις προσφύγων από το έδαφός τους, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες το φαινόμενο λαμβάνει μαζικότερες διαστάσεις.
Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση, στην Ειδομένη αυτή τη στιγμή βρίσκονται 9.210 πρόσφυγες.
Ο συνολικός αριθμός προσφύγων σε όλη τη χώρα είναι 54.496. Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν 1.458 πρόσφυγες και στα νησιά 8.511.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.