, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επαναπροσλαμβάνονται 2670 δημοτικοί αστυνομικοί!

dimotiki-astynomia1
Νευραλγικές υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης θα στελεχώσουν 2.670 δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον περασμένο Οκτώβριο, ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωστοποιώντας την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν ως εξής:

  • Στην Ελληνική Αστυνομία θα «μεταταγούν» 1.542 υπάλληλοι.
  • Άλλοι 575 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας.
  • Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων 141.
  • Στις υπηρεσίες Μετανάστευσης 382.
  • Στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του παραεμπορίου 30 υπάλληλοι

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν οριστικά στις νέες τους υπηρεσίες μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης, τους οποίους θα συντάξει το ΑΣΕΠ, δηλαδή περίπου ύστερα από έναν μήνα.
Εκτός Δημοσίου έμειναν 156 άτομα, καθώς μετά τους σαρωτικούς ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) διαπιστώθηκε ότι είχαν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά (74 περιπτώσεις) ή προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (άλλες 82).
Μετά την υπογραφή των Υπουργικών Αποφάσεων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Με την υπογραφή των αποφάσεων ολοκληρώνεται η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών. Παράλληλα διαψεύδουμε στην πράξη όλους εκείνους που υποστήριζαν -για προφανείς μικροκομματικούς λόγους- ότι οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα απολυθούν.
Το αντίθετο συμβαίνει. Αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα κινητικότητας για την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημοτικής Αστυνομίας. Από εδώ και στο εξής προχωράμε στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας, πλήρως αποσυνδεδεμένου από ποσοτικούς στόχους, μείωση μισθού και ενδεχόμενη απόλυση».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.