, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στην Αθήνα

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγο κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που συμμετέχουν στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Λίγο μετά τις 20:00 έγινε χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης από τους αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές από το να προσεγγίσουν τα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος.
Η συμμετοχή των πολιτών είναι μαζική και υπολογίζεται στα 10.000 άτομα, ενώ αυτή την ώρα η πορεία, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30, βρίσκεται στη συμβολή Μεσογείων και Ήλιδος.

Εκτός από τη λεωφ. Μεσογείων στο ύψος της Κατεχάκη, κλειστή είναι επίσης η οδός Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η λεωφ. Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας, ενώ με εντολή της Αστυνομίας έχουν κλείσει από το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Κατεχάκη.

«Ποτέ ξανά φασισμός», «Ο Παύλος ζει, διαλύστε τους ναζί», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται στο συλλαλητήριο, ενώ και στην πλατεία Συντάγματος, από όπου ξεκίνησε η μεγάλη πορεία, παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα πάνω από 1.000 άτομα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε σε 15 προληπτικές προσαγωγές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.