, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών έξω από το ΑΠΘ

Ένας τραυματίας, φθορές σε τρία σταθμευμένα οχήματα και εννέα προσαγωγές είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά τη μία τα ξημερώματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων, πέταξε πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν γύρω από το Τουρκικό Προξενείο, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν και στη συνέχεια τα άτομα αυτά εισήλθαν εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να εξέλθουν λίγη ώρα αργότερα και να προχωρήσουν σε νέες ρίψεις μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.

Από τα επεισόδια και τις ρίψεις προκλήθηκαν φθορές σε τρία οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, στο ΑΠΘ, σημειώθηκε διαπληκτισμός των ατόμων με διερχόμενο αλλοδαπό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

ΟΙ εννέα προσαχθέντες για τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

πηγή ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.