, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Επεισόδια μεταξύ πυροσβεστών και αστυνομικών στην Κηφισίας

Επεισόδια εκτυλίσσονται στη συγκέντρωση πυροσβεστών στη λεωφόρο Κηφισίας, η οποία παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα. Άνδρες των ΜΑΤ πετούν χημικά  στην προσπάθεια τους να διαλύσουν την συγκέντρωση πυροσβεστών επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Οι πυροσβέστες ζητούν τη μονιμοποίησή τους, καθώς τόσα χρόνια είναι εποχική απασχόληση. Ειδικότερα, διαμαρτύρονται για το γεγονός πως «το εργασιακό μέλλον 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών, είναι μετέωρο, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί αν υπάρχει σχεδιασμός για απορρόφηση στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, με καθεστώς 12μηνης εργασίας». 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η κάθοδος της Κηφισίας στο ύψος του εμβολιαστικού κέντρου Προμηθέας έκλεισε, καθώς συμβασιούχοι πυροσβέστες πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυροσβέστες ζητούν την άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πάνω από 4.000 οργανικές θέσεις και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων, καθώς και βελτίωση των συνθήκων εργασίας.