Επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Τέσσερις συλλήψεις – Τραυματίστηκαν αστυνομικός και 24χρονος

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο νεαρού από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα. Άγνωστοι επιτέθηκαν προς την πλευρά των αστυνομικών που βρισκόντουσαν στην Εγνατία και εκείνοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Επίσης, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε μαγαζιά και σε είσοδο πολυκατοικίας.

Αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ αργότερα δηλώθηκε τραυματισμός του 24χρονου ο οποίος μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ και με συνοδεία των αρχών, σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκε κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χθες (23-10-2021) και ώρα 23:00, πραγματοποιήθηκε έκτακτη, μη προγραμματισμένη συγκέντρωση ατόμων στο κέντρο της πόλης, με αφορμή το γνωστό αιματηρό περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα Αττικής.

Περί ώρα 23:40, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών οδών, κατά τη διάρκεια της οποίας προέβησαν, διαδοχικά, σε ρίψη αντικειμένων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν κατάλληλα παρατεταγμένες, οι οποίες τους απώθησαν αποτρέποντας περαιτέρω κλιμάκωση.

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα.

Αναφέρθηκε τραυματισμός αστυνομικού στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ αργότερα δηλώθηκε τραυματισμός από έναν εκ των συλληφθέντων στον οποίο παρασχέθηκε κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κατά την κίνηση της πορείας στην οδό Εγνατία, προκλήθηκαν φθορές σε υαλοπίνακες καταστήματος και σε είσοδο οικοδομής.

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».