, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Επεισοδιακή η ομιλία Μουζάλα στη Θεσσαλονίκη!

Υπό τα συνθήματα αντιρατσιστικών οργανώσεων που βρίσκονταν στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης για το μεταναστευτικό, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
«27 χρόνια και ένα κουτσό πόδι ασχολούμαι με τους μετανάστες ανόητε» ήταν η απάντηση του υπουργού στις προκλήσεις διαδηλωτή που τον αποκάλεσε δολοφόνο των μεταναστών.
ekdilosi-mouzalas1 ekdilosi-mouzalas2
Νωρίτερα ο Γιάννης Μουζάλας είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, όπου συζήτησαν το ζήτημα των κέντρων προσωρινής παραμονής. Σε δηλώσεις του ο υπουργός δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το κολλέγιο επιτρόπων και το τελεσίγραφο της Κομισιόν που δίνει διορία τριών μηνών στην Ελλάδα να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, αλλιώς τίθεται εν αμφιβόλω η παραμονή της χώρας στη συνθήκη Σέγκεν.
mpoutaris-mouzalas
Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στη δημιουργία των κέντρων προσωρινής φιλοξενίας, επισημαίνοντας ότι έγινε σημαντική δουλειά στο μεταναστευτικό κομμάτι από το δήμο Θεσσαλονίκης.
 Λευτέρης Ζαβλιάρης