23:34, Σάββατο
24 Σεπτεμβρίου 2022

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα- Μέχρι πότε η υποβολή αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης.

Οι πολίτες έχουν προθεσμία μέχρι 23 Ιουλίου 2021  για να υποβάλουν αιτήσεις και δήλωση των παραστατικών των καυσίμων θέρμανσης που αγόραζαν για την κατοικία τους, πλην πετρελαίου.
Η συγκεκριμένη φάση πληρωμών αφορά αγορές που τιμολογήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Φεβρουαρίου 2021. Η αίτηση γίνεται στον ιστότοπο aade.gr.
Όσοι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως μέσο θέρμανσης της κυρίας κατοικίας τους, θα μπορούν να καταχωρίζουν λογαριασμούς που αφορούν στην περίοδο από 1.1.2021 έως 28.2.2021 εφόσον το παραστατικό της πληρωμής εκδόθηκε έως την 29η Απριλίου 2021.
Τα παραστατικά και οι αγορές που θα υποβληθούν, θα διασταυρωθούν με στοιχεία πωλήσεων και πληρωμών λογαριασμών που έχουν υποβάλει οι πάροχοι θέρμανσης.
Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνει μέχρι τις 31 Αυγούστου, ενώ οι ενστάσεις θα υποβάλλονται στο TAXISnet.

Ποιοι δικαιούνται να επανενταχθούν στις 24-48 δόσεις στην Εφορία

Στη ρύθμιση 24ων ή 48 δόσεων επανεντάσσονται οι πληττόμενοι ή μη που είχαν ενταχθεί τη 1/11/2019 στη συγκεκριμένη ρύθμιση.
Δικαιούχοι είναι:
Φυσικά & Νομικά πρόσωπα με 5% μείωση τζίρου το 2020
Εργαζόμενοι με αναστολή εργασίας (2020 – 2021)
Ιδιοκτήτες ακινήτων με μειωμένα ενοίκια λόγω Covid

Φορολογικές δηλώσεις

Με αργές ταχύτητες εξελίσσεται η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες, ο ρυθμός έχει κάπως ανεβάσει στροφές, η πλειονότητα των φορολογούμενων συνεχίζει να κρατάει αποστάσεις ασφαλείας από το Taxisnet.
Εξι στους δέκα φορολογούμενους δεν έχουν πατήσει το κουμπί υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης.
Ωστόσο, στην ΑΑΔΕ, δεν φαίνεται να ανησυχούν και δεν σκέφτονται το σενάριο της παράτασης καθώς εκτιμούν ότι υπάρχει χρόνος μέχρι τις 27 Αυγούστου που εκπνέει η προθεσμία για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Σε σύνολο 6,5 εκατ. δηλώσεων που υπολογίζεται ότι θα υποβληθούν φέτος, έχουν ήδη κατατεθεί ηλεκτρονικά περίπου 2,5 εκατομμύρια, ενώ  η ΑΑΔΕ άνοιξε και την εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων.
Οι φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει δήλωσης διαπιστώνουν εκ των υστέρων ότι υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις στη δήλωσή τους έχουν τη δυνατότητα να τα διορθώσουν υποβάλλοντας τροποιητική δήλωση.
Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο, Γιάννη Χαντζησαλάτα, δεν είναι προς το συμφέρον των ζευγαριών να κάνουν διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις, ενώ όπως πρόσθεσε, δεν πρέπει οι πολίτες να καθυστερούν να υποβάλουν φορολογική δήλωση.

Πηγή: megatv.com