, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Επιμορφώνονται οι υπάλληλοι του ΥΜΑΘ για τη αγορά βιομηχανικών προϊόντων

ymath3Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11.00 ξεκινά το πρώτο τετραήμερο σεμινάριο, μιας σειράς επιμορφωτικών δράσεων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), που θα παρακολουθήσουν  αρχικά 27 υπάλληλοι του ΥΜΑΘ (κατηγορίας Π.Ε. και Τ.Ε.), προκειμένου να εκπαιδευτούν στην άσκηση της αρμοδιότητας εποπτείας και ποιοτικού ελέγχου βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών στη Μακεδονία και Θράκη.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου θα εκπαιδευθούν σε θέματα  ελέγχου, ποιότητας, ελέγχου ποιότητας βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία που διέπει την εποπτεία της αγοράς.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι  θα ενταχθούν στο Μητρώο Εγκεκριμένων Ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και θα ασκούν πιστοποιημένες υπηρεσίες ελέγχου στην περιοχή ευθύνης του ΥΜΑΘ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4072/2012.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στην οδό Ι. Κωλέττη 25 Δ.

Την έναρξη της επιμορφωτικής δράσης θα κηρύξει ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος σε δήλωσή του επισημαίνει πως «με τη νέα αρμοδιότητα, θα δοθεί ώθηση στη διασφάλιση της ποιότητας των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών που κυκλοφορούν στις αγορές της Βόρειας Ελλάδας. Με οργανωμένους και συστηματικούς ελέγχους, το ΥΜΑΘ θα ασκήσει αποτελεσματικά το μέρος της αρμοδιότητας που του έχει ανατεθεί και είμαι βέβαιος ότι τα στελέχη που θα επιφορτιστούν με τους ελέγχους, θα επιτύχουν την αποστολή τους, προστατεύοντας το καταναλωτικό κοινό της Μακεδονίας και της Θράκης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.