, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Επιπλέον προσωπικό και επιβατικοί σταθμοί για τους πρόσφυγες

2475949Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) διέθεσε από το απόγευμα του Σαββάτου και την πέτρινη αποθήκη του οργανισμού, ενώ έχει ανοίξει για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων τέσσερις επιβατικούς σταθμούς, σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των ροών.
Επίσης ο ΟΛΠ έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό αλλά και συνεργεία καθαρισμού για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά και σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε περίπου σε 1.500 άτομα.
Στο λιμάνι του Πειραιά μετέβη το πρωί και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιάννης Κούβαρης, προκειμένου να υπάρξει μία εκτίμηση της κατάστασης.
Από το πρωί στο λιμάνι βρίσκονται στελέχη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και εθελοντές για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων.
Στις 23:50 το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» μεταφέροντας 280 άτομα από τη Μυτιλήνη και 123 από τη Χίο.
Τη Δευτέρα αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάνδη» από Χίο και Μυτιλήνη, αλλά και το πλοίο Βlue Star 2 από Κω, Κάλυμνο και Λέρο.naftemporiki.gr