, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στην πρεσβεία (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

pre3

Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών και στο… βάθος τα ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πίσω από την επίθεση με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό. Το χτύπημα περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής και ο τρόπος δράσης είναι πανομοιότυπος με αυτόν της επίθεσης στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, πριν από περίπου ένα χρόνο.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, προσέγγισαν την πρεσβεία που βρίσκεται στην οδό Μουσών από τον παράδρομο Λαζάρου Σόχου και Κηφισίας. Μόλις πλησίασαν αρκετά ο συνεπιβάτης άνοιξε πυρ προς το κτήριο (ευτυχώς προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές), στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν από τον περιφερειακό του Γαλατσίου.

 

Την ίδια ώρα αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο και για ένα αυτοκίνητο το οποίο κινήθηκε από την οδό Παύλου Μελά προς την πρεσβεία –ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την επίθεση. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πιστεύουν πως ίσως αυτό να ήταν το «μέσο» για να φυγαδεύσουν οι δράστες το όπλο της επίθεσης. Αυτό, καθώς αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, το αυτοκίνητο εμφανίζεται στην Σώχου, κάνει αναστροφή προς την Παύλου Μελά και φεύγει με ταχύτητα. Οι αστυνομικοί, εκτιμούν πως υπήρχε και δεύτερη μοτοσικλέτα, επίσης με δυο επιβαίνοντες –ως ομάδα υποστήριξης. Στο σημείο έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισσότεροι από 15 κάλυκες από το βαρύ πολεμικό τυφέκιο.

Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr 

pre4

 

presveia

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.