, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη και στον πρόεδρο των ειδικών φρουρών

ÅìðñçóôéêÝò åðéèÝóåéò ìå ãêáæÜêéá áðü áãíþóôïõò, óå äõï êáôáóôÞìáôá óôçí ïäü Áãßáò Æþíçò ôá îçìåñþìáôá, ðñïêÜëåóáí ìéêñÝò õëéêÝò æçìéÝò , ÐÝìðôç 9 Éáíïõáñßïõ 2020 (EUROKINISSI/×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ)

Άγνωστοι επιτέθηκαν με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη στις 2.30 τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αργυρούπολη.

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει», δήλωσε ο δημοσιογράφος στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα.

Εξήγησε ότι εάν η πόρτα δεν ήταν ασφαλείας η φωτιά θα μπορούσε να μπει μέσα στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου δεν μένει εκείνος αλλά η πεθερά του που ευτυχώς έλλειπε.

Η επίθεση έχει καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Ο κ. Καμπουράκης περιέγραψε ότι στο βίντεο φαίνεται ένας τύπος ο οποίος στάθηκε στο πλατύσκαλο με έναν σάκο και αφού έβαλε φωτιά, έφυγε τρέχοντας.

Ντούμας: Τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Για την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε στην πολυκατοικία όπου διαμένει μίλησε και ο Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Περιγράφοντας το περιστατικό, στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, είπε ότι γύρω στις 2 και μισή τα ξημερώματα έσκασε ένας εμπρηστικός μηχανισμός συνοδευόταν από μικρό εκρηκτικό μηχανισμό και προκλήθηκε φωτιά.

«Κατέβηκαμε και ήδη ένας ένοικος έσβηνε τις φωτιες μέχρι να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία», συμπλήρωσε.

Όπως επισημανε ο κ. Ντούμας, δεν είχε προειδοποιήσεις, ενώ για τα κίνητρα εκτίμησε ότι πιθανότατα είναι ο δημοσιος λόγος του και η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Και στις δυο περιπτώσεις τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» σχολίασε και για την ταυτόχρονη επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Για τις ζημιές, ανέφερε ότι η εικόνα της εισόδου της πολυκατοικίας του είναι χειρότερη από αυτή που προβλήθηκε από το σπίτι του δημοσιογράφου. «Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνευσαν εκατοντάδες ζωές», πρόσθεσε.

Και κατέληξε ο κ. Ντούμας λέγοντας ότι οι τρομοκρατικες ενέργειες ειναι ο, τι χειρότερο μπορεί να προκύψει. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον κίνδυνο και να λάβεις μέτρα» 

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.