, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έσπασαν και αποθήκη του… ΟΗΕ!

ΕΙΔΟΜΕΝΗ - ΝΥΧΤΑ
Εκτός από τους τσακωμούς μεταξύ Σύρων-Αφγανών-Πακιστανών και από τη σύγκρουση όσων επιμένουν σε σκληρή γραμμή και όσων αρκούνται στην… αναμονή με υπομονή, έχουν οξυνθεί… επικίνδυνα τα πνεύματα λόγω της συνεχούς και παρατεταμένης απραγίας μπροστά στα κλειστά σύνορα των Σκοπίων και της Κ. Ευρώπης. Μετά το χαλασμένο φαγητό οι πρόσφυγες – μετανάστες… έσπασαν και την αποθήκη του ΟΗΕ που βρίσκεται εντός του γειτονικού χωριού ενώ κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πως απειλήθηκε με μαχαίρι!
Να θυμίσουμε ότι σήμερα στήθηκε ένα νέο μπλόκο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, κοντά στην Ειδομένη και λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα! Λίγες ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, σημειώθηκε ένταση όταν οδηγός προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του από τα πλαϊνά του δρόμου που έχουν αποκλείσει οι πρόσφυγες και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να λήξει το επεισόδιο.
Την ίδια ώρα, τον ξυλοδαρμό ενός τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Κιλκίς απο Μαροκινό μετανάστη (που είχε διακομιστεί με το ΕΚΑΒ) απο τον καταυλισμό της Ειδομένης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Ο μετανάστης ήταν μεθυσμένος ή είχε κάνει χρήση διεγερτικών ουσιών σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου. Και σε αυτή την περίπτωση αναγκάστηκαν να καλέσουν την αστυνομία…
Να προσθέσουμε ότι ο δήμαρχος Παιονίας, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα karfitsa, με επιστολή του στον υπουργό Ν. Τόσκα ζητάει η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της για να μην θρηνήσουμε θύματα, κάτι που ζήτησε και ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας
Τέλος, τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμωδών ασθενειών σε Ειδομένη και Πειραιά, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός επισημαίνοντας πως το σύστημα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να αποφευχθεί το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Ο κ. Ξανθός τόνισε πως όσο δεν εκκενώνονται οι καταυλισμοί στις δύο αυτές περιοχές και παραμένουν εκεί οι πρόσφυγες, εγκυμονεί πάντα ο υγειονομικός κίνδυνος. Ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Έφης Χριστοδουλοπούλου, είπε ότι η έμφαση θα δοθεί στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ατομικής υγιεινής των προσφύγων και μεταναστών, καθώς η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη μέθοδο για την αποτροπή της εμφάνισης επιδημιών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.