, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Έσπειραν" τον τρόμο σε πεζούς στη Θεσσαλονίκη!

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΑΡΓΟΣ// Με αγιασμό ξεκίνησε τη λειτουργία της η ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δήμο ¶ργους- Μυκηνών.(eurokinissi-Β.Παπαδόπουλος)
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η σκιαγράφηση του προφίλ τριών νεαρών ανδρών, που κατά τα δύο τελευταία, περίπου, έτη, διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών πολιτών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, οδήγησε τους αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λευκού Πύργου και Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, στην ταυτοποίηση των στοιχείων τους και στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων ληστειών.
Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς άντρες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 18, 19 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι, οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα Μαίου 2014 – Ιανουαρίου 2016, κινούμενοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, με χρήση σωματικής βίας ή τη χρήση σιδερένιου λοστού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν 13 ληστείες, σε βάρος ισάριθμων ανυποψίαστων πολιτών, αποσπώντας χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται επίσης ότι, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου αλλοδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς αγόρασε από τους δράστες, κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.