, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Μεμονωμένοι μοναχοί δεν θέλουν τον Μπουτάρη στο Άγιο Όρος"

Mpoytaris
του Βαγγέλη Στολάκη
Μπορεί η σύναξη των Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών με επιστολή τους προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και την Επιστασία του Άθω να ζητούν να απαγορευτεί η είσοδος στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, επειδή όπως αναφέρουν υποστηρίζει τη διοργάνωση του Gay Pride, ο πολιτικός Διοικητής του «περιβολιού της Παναγιάς» Αρίστος Κασμμίρογλου έχει άλλη άποψη.
Μιλώντας στο karfitsa.gr ο κ. Κασμίρογλου υποστηρίζει πως στα χέρια του ουδέποτε έφτασε τέτοια επιστολή και πως ο ίδιος ενημερώθηκε για την ύπαρξή της από τους δημοσιογράφους. «Η επιστολή μιλά για σύναξη Μοναχών. Τέτοια σύναξη Μοναχών στο Άγιο Όρος επίσημη δεν υπάρχει. Το διοικητικό όργανο, το ανώτερο είναι η Ιερά Κοινότητα» λέει ο κ. Κασμίρογλου.
Ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους ξεκαθαρίζει πως στη χερσόνησο του Άθω υπάρξουν οι επίσημες συνάξεις των Μονών και της Ιεράς Κοινότητας, οι οποίοι και λαμβάνουν σχετικές αποφάσεις, όπως είναι η απαγόρευση εισόδου για συγκεκριμένους λόγους. «Θεωρώ πως μεμονωμένοι μοναχοί πιθανότατα θα έκαναν αίτημα στην Κοινότητα και θα είπαν να μην μπει στο Άγιο Όρος» σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Εμάς το θέμα δεν μας αφορά. Έθεσε θέμα ο κ. Μπουτάρης να μπει στο Άγιο όρος και του απαγορεύτηκε η είσοδος;» διερωτάται. «Σε επίπεδο θεσμών η διοίκηση του Αγίου Όρους μπορεί να ζητήσει από την Ιερά Επιστασία να απαγορεύσει την είσοδο, να ζητήσει για την ακρίβεια και όχι να απαγορεύσει, για πρόσωπο που θεωρεί ότι μπορεί να τελέσει αξιόποινη πράξη. Συνεπώς προς Θεού με τον κ. Μπουτάρη δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» καταλήγει ο κ. Κασμίρογλου.
Σημειώνεται πως η επιστολή των κληρικών και των μοναχών προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου όρους εστάλη λίγες ημέρες πριν τη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη του φετινού Gay Pride τις 19 και 20 Ιουνίου. (φωτο Σάββα Αυγητίδη – ΚΕΔΕ – Πόρτο Καρράς 2015)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.