, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έτσι θα είναι η… Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους!

xristougenna-emporiko-660x437
του Βαγγέλη Στολάκη 
Προετοιμασίες για τα… Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος μαθαίνοντας από τις προηγούμενες χρονιές (όταν η πόλη μέρες γιορτινές βρέθηκε χωρίς ένα στολίδι και χωρίς ένα χριστουγεννιάτικο λαμπάκι) αποφάσισε να ξεκινήσει συζητήσεις από το… καλοκαίρι. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου του νομού την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της παραχώρησης της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παραχωρηθεί και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του karfitsa.gr ο δήμος Θεσσαλονίκης όλο το περασμένο διάστημα απηύθυνε κάλεσμα σε φορείς και συλλογικότητες της πόλης προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον φετινό στολισμό ενόψει των Χριστουγέννων.
Ο μόνος φορέας που ανταποκρίθηκε, σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρός του Μιχάλης Ζορπίδης, οι οποίοι για τις ημέρες των εορτών θα μισθώσουν την πλατεία έναντι του ποσού των 8.000 ευρώ.
Τα στελέχη της διοίκησης του δήμου δεν έχουν μπει σε λεπτομέρειες με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για το πώς θα μοιάζει η Χριστουγεννιάτική πλατεία Αριστοτέλους, ωστόσο έχουν συμφωνήσει σε μια «γενική» εικόνα, όπως λένε χαρακτηριστικά.
Η πλατεία Αριστοτέλους λοιπόν τις ημέρες των Χριστουγέννων θα μοιάζει με «Χριστουγεννιάτικο χωριό». Θα υπάρχει παγοδρόμιο, μια φάτνη και ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίσης στο χώρο της πλατείας θα υπάρχουν σπιτάκια δραστηριοτήτων για τα παιδιά στα οποία δωρεάν θα μπορούν να επιδίδονται σε πλήθος δραστηριοτήτων. Στον χώρο της κεντρικής πλατείας θα υπάρχει επίσης το σπίτι του Άγιου Βασίλη, ενώ στον κάθετο άξονα της πλατείας θα τοποθετηθούν ξύλινα σπιτάκια, όπου καταστήματα της Αριστοτέλους θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν τα προϊόντα τους.
Η Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους δεν θα κοστίσει στο δήμο Θεσσαλονίκης ούτε ένα ευρώ, ωστόσο το ΕΕΘ θα μισθώσει τον χώρο (παραχώρηση σε φορέα) με το ποσό των 8.000 ευρώ.
Χριστουγεννιάτικα αναμένεται να «ντυθεί» και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, οι λεπτομέρειες ωστόσο αναμένεται να καθοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Σε ό,τι αφορά τα λαμπιόνια και την φωταγώγηση της πόλης, ο δήμος φαίνεται πως πήρε το… μάθημά του από τον περσινό σκοταδισμό. Έτσι φέτος, φρόντισε να προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό για να αναλάβει να τοποθετήσει τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.