, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Προς οριστική έξωση – από τη μονή Αγ. Θεοδώρας και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης – ο ΦΩΚΑΣ;

fokas-tsimiski

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη

Μονόδρομος δείχνει να είναι ο νέος διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ακινήτου στην οδό Τσιμισκή στο οποίο στεγαζόταν επί 39 χρόνια το κεντρικό πολυκατάστημα της εταιρείας «ΦΩΚΑΣ».

Στη χθεσινή του συνεδρίαση του ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής Αγίας Θεοδώρας όπου ανήκει το συγκεκριμένο ακίνητο όρισε τον νομικό της σύμβουλο κ. Θεόδωρο Ζέρβα να συντάξει εισήγηση που θα αναφέρει το ιστορικό της συνεργασίας των δύο πλευρών και την οποία θα καταθέσει σήμερα, οπότε και αναμένεται νέα συνεδρίαση για το θέμα.

«Σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βρεθεί λύση έστω και την ετελευταία στιγμή» τόνισε σήμερα το πρωι στο karfitsa.gr η εκπρόσωπος των εργαζομένων της «ΦΩΚΑΣ» Χρύσα Πετσαλάκη. Όπως μας είπε, έγινε παρέμβαση των εργαζόμενων και στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο.

Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε και ψήφισμα στήριξης για τους εργαζόμενους του Φωκά, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία:

psifisma-dimthess-fokas

«Το σίγουρο είναι ότι σήμερα θα τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις.

Πολύ φοβάμαι ό,τι η εξέλιξη θα είναι αρνητική, αφού οι εκπρόσωποι της Μονής είναι ανένδοτοι.

Εμείς ως εργαζόμενοι θα κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια και θα πάμε και πάλι στη Μητρόπολη για να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πετσαλάκη.

 

 

Διαβάστε τα αναλυτικά ρεπορτάζ της “Κ” για το θέμα:

«Συνέχιση της επιχειρήσεως» αποφάσισε για το Φωκά η Μονή Αγίας Θεοδώρας και ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Ομως…

Οι όροι που βάζει η Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας στον ΦΩΚΑ για την επαναλειτουργία του…

ΚΚΕ «Έξωση στον ΦΩΚΑ, ύστερα από «άγιο» deal Μητροπολίτη Άνθιμου με …Attica»;

Οι εργαζόμενοι του ΦΩΚΑ στη Μητρόπολη για την «αγία» έξωση τους!(φωτo)

Η Μονή Αγίας Θεοδώρας έκανε έξωση στο Φωκά ύστερα από 40 χρόνια – Τι απαντά στην «Κ» ο Μητροπολίτης Άνθιμος και ο δικηγόρος του

Στο παρά ένα για την εξυγίανση ο «ΦΩΚΑΣ»!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.