, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Έχουμε βάλει κρεβάτια για ασθενείς ακόμα και στην αίθουσα αναμονής!»

εκαβ
«Στην Αιματολογική έχουν σταματήσει να παίρνουν ασθενείς. Η Καρδιολογική έχει πληρότητα πάνω από 140% και στην Παθολογική, έχουν τοποθετηθεί κρεβάτια ακόμη και στην αίθουσα αναμονής».
Την δύσκολη από ότι φαίνεται κατάσταση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου περιέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείο, Παναγιώτης Τουχτίδης.
Ο ίδιος έκανε λόγο για περιστατικά που αυξάνονται και για προσωπικό που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των ασθενών.
«Η μέση προσέλευση ασθενών κυμαίνεται στα 1.200- 1.300 άτομα, ενώ φτάνουμε και τους 1.500, όταν το νοσοκομείου εφημερεύει μόνο του», διευκρίνισε ο κ. Τουχτίδης και προσέθεσε ότι: «η αναμονή μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 8 ώρες στα παθολογικά περιστατικά».
«Η μαζική συγκέντρωση των ασθενών στο Παπαγεωργίου οφείλεται και στην απόφαση των ασθενών να μην προτιμούν τα περιφερειακά νοσοκομεία, ακόμη και για απλά περιστατικά, αλλά και η διαχείριση από την πλευρά του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.