15:06, Κυριακή
02 Οκτωβρίου 2022

Ευθανασία στα ροτβάιλερ που κατασπάραξαν τον 5χρονο στην Κοζάνη!

Ροτβάιλερ
Σε ευθανασία οδηγήθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, τα τέσσερα από τα οχτώ ροτβάιλερ που βρίσκονταν στο σπίτι του 72χρονου, στο οποίο έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, το πεντάχρονο αγοράκι (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)!
Τα τέσσερα σκυλιά, όπως και τα υπόλοιπα, είχαν μεταφερθεί στο Δημοτικό Κυνοκομείο του Δήμου Κοζάνης, οι υπηρεσίες του οποίου ακολούθησαν στη συνέχεια όλες τις διαδικασίες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, αλλά και τις αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.
Σύμφωνα με αυτές, τα δυο αρσενικά μεγαλόσωμα ροτβάιλερ που οδήγησαν στο θάνατο το αγοράκι θα παραμείνουν στο κυνοκομείο μέχρι, τουλάχιστον, τη διεξαγωγή της δίκης, καθώς θεωρούνται «στοιχεία» της υπόθεσης.
Για τα υπόλοιπα έξι ακολουθήθηκε η διαδικασία της υιοθεσίας, όπως προβλέπει ο νόμος, με το Δήμο Κοζάνης να καθιστά, τελικά, ιδιαίτερα αυστηρούς τους όρους για τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι…περιορίστηκαν σε έναν πολίτη,που επέμεινε για δυο από τα έξι ροτβάιλερ.
Συνεπώς, θα του δοθούν τα δυο σκυλιά, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα,σύμφωνα και με τα όσα προβλέπουν οι αποφάσεις των αρμόδιων επιτροπών, θα έπρεπε να οδηγηθούν σε ευθανασία, όπερ και εγένετο στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε.
H Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στράφηκε κατά του Δήμου Κοζάνης για την ευθανασία των τεσσάρων ροτβάιλερ: «Προτίμησαν να αφαιρέσουν ζωές από το να ρίξουν τον εγωισμό τους. Κουρέλιασαν την ελληνική νομοθεσία. Είναι αλήτες, κυνικοί, ανάλγητοι και ψεύτες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.