10:45, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Εγγυημένες ταχύτητες internet και στην πόλη μας, με COSMOTE Fiber


Οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν πλέον βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η ανάγκη για γρήγορο και ποιοτικό internet και καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, χωρίς διακοπές και καθυστερήσεις, γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Ο Όμιλος ΟΤΕ, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της νέας εποχής, φέρνει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, και προσφέρει, μέσω του COSMOTE Fiber, 100 και 200 Mbps χωρίς απώλειες.
Σε περιοχές της Αθήνας, η οπτική ίνα φτάνει στην πρίζα του νοικοκυριού ή της επιχείρησης με COSMOTE Fiber ήδη από το καλοκαίρι του 2018. Τους τελευταίους μήνες, ο Όμιλος, συνεχίζοντας ένα από τα μεγαλύτερα έργα αναβάθμισης υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, έφερε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και στο νομό Θεσσαλονίκης. Πλέον 15.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς μπορούν να αποκτήσουν εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200Mbps, με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης σε 1Gbps, μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον προγραμματισμό, ως το τέλος του 2019, η υποδομή Fiber Τo Τhe Home με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, θα είναι διαθέσιμη σε ακόμα περισσότερες περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Πανόραμα, την Ευκαρπία και το Ωραιόκαστρο, αυξάνοντας σταδιακά την κάλυψη στον νομό σε πάνω από 55.000 γραμμές.
«Ο Όμιλος ΟΤΕ φέρνει την οπτική ίνα στα σπίτια των καταναλωτών. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα αναβάθμισης υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, που φέρνει τη χώρα πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit. Με την τεχνολογία, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους» εξηγεί ο Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, Στέφανος Θεοχαρόπουλος.
Video

Επιδότηση νέων συνδέσεων
Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες των οπτικών ινών, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους 360 ευρώ  μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48.
Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.sfbb.gr.

Στόχος η κάλυψη FTTH μέσω COSMOTE Fiber να φθάσει το 1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Χάρη στις επενδύσεις –κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς- που έφτασαν τα  €2 δισ. την περασμένη εξαετία, ο Όμιλος ΟΤΕ διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών  ινών στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του επενδυτικού πλάνου που υλοποιεί ο Όμιλος, η υποδομή Fiber To The Home να γίνεται σταδιακά διαθέσιμη σε 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, έως το τέλος του 2019. Μέχρι το 2022, η κάλυψη αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.