, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Φοιτητής απειλούσε μέσω Διαδικτύου με μακελειό στο ΤΕΙ της Αθήνας!

ImageHandler (3)

Με μακελειό στο ΤΕΙ της Αθήνας απειλούσε, μέσω Διαδικτύου, ένας 21χρονου φοιτητής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σήμερα δικογραφία από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε ανάρτηση που είχε κάνει στο Διαδίκτυο, ο νεαρός προειδοποιούσε πως θα προβεί σε βιαιοπραγίες και παράνομες ενέργειες κατά προσώπων και πραγμάτων σε Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο φοιτούσε

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται έπειτα από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι σε διαδικτυακή ομάδα φοιτητών του Ιδρύματος, υπήρχε αναρτημένο μήνυμα από άγνωστο χρήστη με απειλές οι οποίες ήταν -σύμφωνα με τις αρχές- στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών του εξωτερικού.

Για το απειλητικό αυτό μήνυμα ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την διαδικτυακή έρευνα και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκε ότι το επίμαχο μήνυμα το είχε αναρτήσει ο 21χρονος φοιτητής, ο οποίος και εντοπίστηκε.

Ωστόσο, αν και αποδέχθηκε ότι είχε αναρτήσει τις απειλές, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να τις πραγματοποιήσει.

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.