, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Γιάννης Οικονόμου: Αναγκαίες οι παρεμβάσεις λόγω της κατάστασης

Μαύρο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας σημειώθηκε σήμερα με τις μολύνσεις να ξεπερνούν τις 20.000.

Οι ειδικοί μιλούσαν εδώ και μέρες για μία επικείμενη αύξηση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, ωστόσο, το ρεκόρ χωρίς προηγούμενο που σημειώθηκε σήμερα οδηγεί στη λήψη των μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά.

Για το λόγο αυτό, την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτάκτως η Επιτροπή Εμπειρογνώμονων, η οποία θα αποφασίσει και θα εισηγηθεί – αν κριθεί απαραίτητο – τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, να ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά.

Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε ουσιαστικά όλοι οι πολίτες θα κάνουν Πρωτοχρονιά σπίτι τους, εκτός κι αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα μέτρα.

«Έχουμε αυξημένα κρούσματα. Η αύξηση της διασποράς της Όμικρον προκαλεί μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Είναι φυσιολογικό ο αριθμός να σοκάρει, αλλά ήταν κάτι που το περιμέναμε», είπε, μιλώντας στο Live News του MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Έχουμε μια μετάλλαξη που μεταδίδεται ιδιαίτερα γρήγορα, δεν φαίνεται όμως αυτή η έκρηξη κρουσμάτων να αυξάνει τις νοσηλείες και τους θανάτους. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε, χωρίς πανικό», προσέθεσε ο κ. Οικονόμου.