, Κυριακή
03 Μαρτίου 2024

Γιατί ο σκύλος σας είναι η καλύτερη παρέα για να δείτε τηλεόραση

Κακά τα ψέματα. Το να βουλιάζουμε στον καναπέ παρακολουθώντας ατελείωτες ώρες την αγαπημένη μας σειρά και τρώγοντας διάφορες χαζομάρες που μας προσθέτουν άπειρα κιλά είναι μια από τις πιο μεγάλες απολαύσεις της ζωής. Αναμφίβολα, αν έρθει η συντέλεια του κόσμου, αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που θα νοσταλγήσουν από τον πολιτισμό οι επιζώντες.

Βέβαια το αρνητικό σε όλα αυτά είναι ότι η αγαπημένη μας συνήθεια μας αποκόβει από τον έξω κόσμο. Μας βάζει λίγο στην απομόνωση και μας κάνει να νιώθουμε μοναξιά. Εκτός βέβαια αν έχουμε παρέα. Και ποια είναι η κατάλληλη για την περίσταση παρέα; Ο σκύλος μας φυσικά.

Σύμφωνα με μια παλαιότερη έρευνα που προβλήθηκε από το κανάλι Netflix, το 71% των Αμερικανών θεωρεί τον σκύλο του -και όχι κάποιον άνθρωπο- καλύτερη παρέα για να παρακολουθήσει κάτι στην τηλεόραση. Πώς είναι δυνατόν; Είναι. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Οι 4 λόγοι που ακολουθούν θα πείσουν και τους πιο δύσπιστους.

  1. Οι σκύλοι δεν μας διακόπτουν την κρίσιμη στιγμή ρωτώντας κάτι προφανές

Αποφασίζουμε να δούμε μια σειρά με κάποιον άνθρωπο δικό μας ή με κάποιον που μόλις γνωρίσαμε. Μέχρι εδώ καλά. Τι γίνεται όμως όταν εκείνη την ώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή, αρχίζει τις χαζές ερωτήσεις και απαιτήσεις του τύπου «Ποιος είναι αυτός;», «Τι έγινε, δεν κατάλαβα;», «Το γυρνάς λίγο πίσω γιατί δεν το είδα;» και τα σχετικά, πράγμα που πάντα σχεδόν συμβαίνει και είναι πέρα για πέρα απίστευτα εκνευριστικό;

Ο σκυλάκος μας από την άλλη δεν έχει τέτοιες απορίες και δεν μας διακόπτει. Είναι δίπλα μας συνεχώς και μας κάνει παρέα χωρίς να ζητάει τίποτα και χωρίς να αποσπάει την προσοχή μας.

  1. Οι σκύλοι είναι απίστευτοι ρυθμιστές της θερμοκρασίας

Τις μέρες που νιώθουμε λίγο κρύο αλλά δεν είναι ακόμα καιρός για κουβέρτα-και ποιος κατεβάζει τώρα μία- τι κάνουμε; Κανένα πρόβλημα. Βάζετε το σκυλάκι σας στην ποδιά σας -άλλο που δεν θέλει αυτό- και το θέμα σταματάει να υπάρχει. Το τρίχωμά του σας ζεσταίνει αμέσως. Το μόνο που θέλει είναι κανένα χάδι και κανένα φιλί. Τόσο απλό και τόσο εύκολο. Χωρίς διακοπές, χωρίς προβλήματα, απαιτήσεις και θέλω.

  1. Οι σκύλοι δεν κρίνουν

Θέλετε να περάσετε όλο το Σαββατοκύριακο βλέποντας μαζεμένα τα νέα επεισόδια μιας σαχλοαμερικανικής σειράς. Ναι, ξέρετε ότι είναι αμερικανιά, ότι είναι χαζομάρα, αλλά δε θέλετε κάποιος να σας το λέει όλη την ώρα. Υπάρχει περίπτωση άνθρωπος δίπλα σας να μην το κάνει; Καμία. Ακόμα και να του αρέσει, αυτός θα το κάνει. Τα γνωρίζουμε αυτά. Αλλά και αυτό να μη σας πει, θα σας πει κάτι τέτοιο: «Πάλι μέσα θα κάτσουμε με τέτοιο καιρό;»
Ε, ο σκύλος σας δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί και δεν θα πει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Του αρέσουν τα πάντα αρκεί να είναι δίπλα σας.

  1. Μια σειρά τρόμου δεν είναι τρομακτική με τον σκύλο δίπλα

Παρακολουθείτε μόνοι σας το «American Horror Story» ή το «The Walking Dead» και έχετε όλη νύχτα εφιάλτες. Αφήστε που έχετε κλειδώσει δέκα φορές την πόρτα και έχετε βάλει και μια καρέκλα από πίσω. Με τον σκυλάκο σας όμως παρέα τα πράγματα μοιάζουν λιγότερο τρομακτικά. Στις δύσκολες μάλιστα σκηνές βάζετε το κεφάλι σας στη γούνα του και όλα είναι μια χαρά. Θα μου πείτε, και με έναν άνθρωπο το ίδιο δεν είναι; Όχι! Και πάλι όχι! Καταρχήν θα αρχίσει να σας κοροϊδεύει. Ή θα σας φοβίσει περισσότερο για να σπάσει μαζί σας πλάκα. Ή θα σας πει το γνωστό: «αφού δεν το αντέχεις, γιατί το βλέπεις;» Και θα ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Πάει και η σειρά, πάνε όλα.

Πηγή: topetmou.gr