, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γνωστή γαλακτοβιομηχανία προκάλεσε περιβαλλοντική μόλυνση στο Κιλκίς!

molynsi perivallon
Γνωστή γαλακτοβιομηχανία με εγκαταστάσεις στο Κιλκίς, έριχνε υγρά απόβλητα σε χωράφια και αγροτεμάχια της περιοχής, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή. 
Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από επιτόπια αυτοψία σε γνωστή γαλακτοβιομηχανία στην περιοχή του Κιλκίς, συνέλαβαν δύο άτομα, με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Πρόκειται για τον 42χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και 50χρονο υπάλληλο αυτής.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (28-04-2015), κατελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 50χρονος υπάλληλος να συνδέει βυτίο με τη σωλήνα της δεξαμενής του βιολογικού καθαρισμού και να πραγματοποιεί μεταφορά των υγρών αποβλήτων της βιομηχανίας, προκειμένου στη συνέχεια να τα εναποθέσει σε παρακείμενα αγροτεμάχια, διαδικασία η οποία είχε επαναληφθεί τις προηγούμενες ημέρες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το σημείο εκροής των υγρών αποβλήτων, τα οποία σύμφωνα με τη σχετική άδεια έπρεπε να διοχετεύονται σε αποστραγγιστική τάφρο, δε λειτουργούσε.
Λήφθηκαν δείγματα υγρών αποβλήτων, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.